Samuel Lind och Filip Marklars

Samuel och Filip är två av våra vassa utvecklare. Tillsammans bildar de ett toppteam som får stort förtroende hos kunderna för sin kompetens och sympatiska framtoning.

Vad gör ni på dagarna, Samuel och Filip?

Ja, kort kan man säga att en vanlig dag består av programmering, kundkontakt, problemlösning och några koppar kaffe. Och det ska vara mörkrost, inget annat!

Vilket har varit ditt roligaste uppdrag Samuel?

Mitt roligaste uppdrag var när vi byggde intranät åt Forex Bank. Vi skulle på kort tid bygga ett nytt intranät med funktioner som krävde mer än vanliga standardlösningar. Det var extra hög press att få klart en språkhantering för flera olika språk samt en anpassad sökfunktion mot SharePoint. Det bästa med uppdraget var att kunden verkligen engagerade sig i projektet, både med innehåll och testning av de funktioner vi byggde. Det var inte ovanligt att jag fick samtal sent på kvällen där en kille på deras IT-avdelning hade frågor och funderingar på hur status var samt om han kunde göra nåt för att underlätta.

Och ditt roligaste uppdrag Filip?

Jag kommer alltid att vara extra stolt över mitt första projekt som ansvarig utvecklare. Det var när vi byggde ny webbplats åt Strängnäs kommun, sedan gick de dessutom och vann guldhanden för sajten!

Men roligast har nog varit att bygga Skellefteå kommuns externwebb. Dels för att jag gillar att jobba med Samuel och att vi samarbetar klockrent tillsammans med Pia som är projektledare här hos oss! Dels också för att Skellefteå är en trevlig kund att jobba med, de har litat på oss och låtit oss bygga mycket anpassade lösningar så att de kan fortsätta att vidareutveckla sin sajt. Vi har byggt många generiska moduler och funktioner som har återanvänts på flera av deras sajter och vi har även byggt ett antal stora integrationer för exempelvis evenemang, driftstörningar och lediga jobb. Vi har jobbat med Skellefteå i över ett år nu och kommer fortsätta.

Jag är också stolt över att få ha jobbat med SVT. En häftig kund att jobba med förstås!

Topplistan med att jobba på Soleil

  • Det bästa med Soleil är att vi ligger i framkant när det gäller teknik och verktyg i programmering.
  • Vi är med från projektstart och kan redan där påbörja en bra relation med kunden.
  • Frihet under ansvar, man styr över sin egen vardag och vad man vill jobba med.